Teunissen Enabling
Home Producten Info

Rogue Network Detection System
Met WiFi kan in principe een veilige verbinding gemaakt worden. Er zijn echter verschillende technieken voorhanden om het netwerk of het profiel op uw notebook, smartphone of tablet te misbruiken.
Met een zogenaamd Rogue Netwerk kan een nep-netwerk binnen het gebouw, terrein of complex worden opgetuigd. Of juist daarbuiten, op een andere locatie, bijvoorbeeld waar personen op sleutelposities gaan vergaderen of dineren, of bij hun woning. Een dergelijk rogue AP (access point) opzetten is dit niet ingewikkeld, niet duur en het kan onopvallend uitgevoerd worden. Het kan al met de simpelste WiFi-router, maar ook met speciaal daarvoor gemaakte routers zoals de Hak5 Pineapple (die ook nog eens heel betaalbaar is voor hetgeen het kan bieden voor de geoefende gebruiker) en andere apparatuur welke speciaal is gemaakt voor het principe van man-in-the-middle.
Denk daar dus niet al te gemakkelijk over. Dergelijke technieken worden dagelijks gebruikt, door niveau-scriptkiddies tot aan professionele partijen! Het maakt niet uit of er met een Android hotspot, gemodificeerde router, Pineapple of andersoortig apparaat inbreuk op uw netwerk gemaakt wordt: de pakkans is groot met RND!
Om dit soort technieken te kunnen counteren, bestaat het Rogue Network Detection systeem. Hiermee kan op een vaste positie, zoals bij de receptie van een bedrijfspand, of tijdens een surveillance gedetecteerd worden of er ergens zo een Rogue Network is opgezet. Mocht er iets gedetecteerd worden, dan wordt dit zichtbaar op de APP maar óók in de centrale meldkamer. Met de gegevens op de APP zelf kan weinig ondernomen worden, de APP werkt feitelijk unattended. Met de gegevens die in de meldkamer verschijnen des te meer!
Er kunnen vanuit de meldkamer verschillende soorten scans worden geïnitieerd, elk met hun specifieke doel.
De APP maakt onderdeel uit van het Rogue Network Detection System. Voor het gebruik ervan heeft u een userid en password nodig. Deze service, eventueel inclusief centrale meldkamer, kan worden afgenomen via Teunissen Enabling. Dit kan op projectbasis voor éénmalige gebeurtenissen zoals bijvoorbeeld vergaderingen met koersgevoelige impact, voor regelmatige surveillance of voor 24/7 object-bewaking.
Klik hier voor de handout van de RND presentatie
Spoedgeval? Noodnummer: 06-23702681

Onderzoek naar en advies over WiFi
WiFi is heel handig en heeft sinds de eeuwwisseling een enorme vlucht genomen. Na 2010 zijn er veel gratis maar onbeveiligde aanbieders gekomen, bijvoorbeeld in hotels. Enkele jaren later explodeert het probleem van deze onbeveiligde netwerken door de uitrol van enorme gratis, onbeveilgde WiFi-netwerken in het Openbaar Vervoer. Dezelfde trucs zijn uit te halen met grote Hotspot-aanbieders.
Hier een uitvoerig rapport waaruit blijkt dat met de allersimpelste middelen hele groepen gebruikers tegelijk kunnen worden afgeluisterd.

Hieronder een overzicht van actieve apps en eventuele bijbehorende websites:

NaamOmschrijvingWebsiteAndroidiOS
Rogue Network Detector Detector voor het Rogue Network Detection System. RND
BruteWPA Brute Force WPA attack, op SSID niveau, energiezuinig, ook hidden. Voor Android, niet ter verspreiding.
WiFi Profile cleaner Schoont onveilige WiFi-profielen tegen misbruik
WiFi profile delete Tooltje om makkelijk WiFi profielen te kunnen verwijderen.
Number converter Getallen omrekenen van metrisch naar bijv Engelse maten, BMI en energie van projectielen (kogels) berekenen.
Silent Alarm Eén druk op de APP verstuurt SMS met lokatie.
Kidz Alarm Eén druk op de APP belt en/of verstuurt SMS met locatie op kaart naar ouders.
Tecla Access Alarm version Tecla Access APP, Alarm versie, met één druk op een externe schakelaar bellen en/of SMS met kaart versturen. download
WAPA Web Applicatie PGB Administratie WAPA
Rolstoel.org
Rolstoelsite.nl
Rolwagen.nl
Rolwagen.be
Rolwagen.com
Rolstoel-database NL www.rolstoel.org
www.rolstoelsite.nl
www.rolwagen.nl
www.rolwagen.be
www.rolwagen.com
Wheelchairsite.eu Rolstoel-database EN www.wheelchairsite.eu

(c) 2016 Teunissen Enabling / Algemene Voorwaarden / Privacy